A

A "Fáklyás Pince" - bejegyzett szellemi tulajdon és Védjegy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál. A szóösszetétel bárminemű felhasználása tilos engedélyünk és beleegyezésünk nélkül! Hogy miért fontos ez?
Éttermünk nevével más és legfőképp vendéglátó egységek nem élhetnek vissza. (írásban, szóban - félrevezető tájékoztatás, képen, az internetes oldalakon, közösségi médiákban stb.) Visszaélés esetén megtesszük a szükséges jogi lépéseket!
Megkérünk mindenkit, hogy minket vagy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalát értesítsék, ha a Fáklyás Pince nevét (bármilyen szóösszetételben) meglátják rajtunk kívülálló fórumokon és platformokon legyen az képen, írásban, szóban (félreérthető tájékoztatás esetén).
"A védjegy egyértelműen és pontosan ábrázolható, lajstromozott megjelölés, amely az egyes áruk és szolgáltatások azonosítására, mások áruitól, illetve szolgáltatásaitól való megkülönböztetésére szolgál. A védjegy mint árujelző elősegíti azt, hogy a fogyasztók megfelelően tájékozódhassanak a termékek és szolgáltatások kereskedelmi eredetéről.
A védjegy jogosultjának kizárólagos joga van arra, hogy a védjegyét használja, illetőleg a védjegy használatára másnak engedélyt adjon."
www.sztnh.gov.hu/hu